Undskyld, men hvad fanden rager det jer?

Kærlighed, Lykkepille og Ærø

IMG_7517

Min pinse har stået i kærlighedens tegn.

Kærlighed til de danske øer, kærlighed til den danske sommer, kærlighed til min dejlige familie.

Men især til kærligheden mellem to mennesker, der har elsket hinanden i mere end 50 år. For hele familien har været samlet på Ærø, for at fejre mine forældres guldbryllup.

Jeg har helt glemt, hvor dejlig Danmark egentlig er om sommeren!

Ærø, er indbegrebet af romantik og Danmark, når det er dejligst. Hvis jeg fik en garanti for, at solen altid skinnede fra en smuk klar blå himmel, ville jeg aldrig rejse til udlandet om sommeren. Så ville jeg altid besøge alle de smukke danske øer, der har så meget at byde på.

IMG_7518Så rammen for at fejre mine forældres kærlighed, kunne ikke være bedre valgt end romantiske Ærø. Der er ikke noget at sige til, at 3.800 par hvert år vælger, at gifte sig netop her.

Om det var de romantiske omgivelser, tårerne i mine forældres øjne da hele familien vækkede dem med æresport og sang, eller bare en blanding af det hele, der gjorde mig så rørt ? ved jeg ikke. Men det er fandeme svært at synge ?Det er så yndigt at følges ad? når man hulke-tuder!

IMG_7438Det har været så rørende og smukt, at fejre mine forældres lange kærlighedliv. Jeg er dybt taknemmelig for, at de har holdt sammen. Det har lært mig hvor vigtigt rummelighed, overbærenhed, loyalitet, humor, venskab og forhandling er, hvis man gerne vil have et langt ægteskab. Tak!

Min pinse har været fyldt med kærlighed! Omgivet af alle de mennesker, som jeg elsker: mand, børn, brødre, svigerinder, niecer, nevø, tanter, onkler og mine forældre.

Og sidst men ikke mindst – mit livs dessert! Min lykkepille! Det eneste menneske, der kan få mig til at glemme ALT omkring mig! Mit lille barnebarn baby Alma, der er 9 måneder i dag.

Mit hjerte flyder over af kærlighed, når baby Alma smiler til mig!

P.S. Jeg har stjålet alle hendes kys!

Kærligst

Lotte

6 kommentarer

 • Edith Nørretranders

  Dejligt opslag med en skøn og positiv historie. Jeg er selv vokset op på Ærø og kommer der stadig, men har levet et langt liv i Hjørring med min mand gennem 47 år. Jeg har været folkeskolelærer og haft fornøjelsen at være klasselærer for din dejlige kusine Tasja 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mie bang

  Kære Lotte,
  Hvor var det dejlig læsning. Familien betyder bare så meget, og selv om man ikke ser dem så tit er de altid i ens hjerter, og så er det herligt når man ses.
  Jeg bor på Ærø og er indfødt i mange generationer. Jeg ser en tendens til at flere børnefamilier søger herover fordi her er trygt og rart. I fx Århus sender du ikke bare dine børn ud på egen hånd, bare med beskeden om hvornår de skal være hjemme. Der er plads til frihed på den måde. Her er flot og romantisk ja. Der er også kværulanter og uenigheder, grupperinger og alt muligt måske lidt negativt. Samtidig er der en åbenhed for nye ting, mulighed for at iværksætte, så Ærø er komplekst og dynamisk. Nå fik lige lyst til at skrive

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte Reimar

   Det bliver bestemt heller ikke sidste gang, at jeg besøger dejlige Ærø, Anne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Lotte
  Tillykke med dine forældre ❤
  Ægteskab er en kunst ikke alle formår. Du og jeg er afkom af forældre, der har kæmpet for sammenhold. Desværre kunne vi ikke gøre dem kunsten efter. Lad os håbe, at vores afkom vil yde den indsats det kræver, så vores børnebørn får glæden ved, at fejre guldbryllup for deres forældre. Ingen har sagt, at kærligheden er let. Den skal plejes, vandes, gødes og nippes med kærlig hånd, for ikke at visne. Det er hårdt arbejde. Men det er dét værd. Det har jeg lært på den hårde måde. Og jeg håber mit afkom har taget ved lære, og ikke bliver en del af en kedelig statistik, fordi kærligheden bliver taget for givet og nedprioriteret. Mon ikke en weekend på én af de danske øer kan bidrage til, at pleje og fejre kærligheden. Det tror jeg på

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte Reimar

   Kloge ord, Eva! Jeg kunne ikke være med enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Undskyld, men hvad fanden rager det jer?