Going pink!

Er du din egen værste fjende? Her er en øvelse til dig

IMG_7676

De sidste 14 dage har jeg haft sindssyg travlt med mit arbejde. Der er så meget jeg skal nå inden sommerferien, hvor Kongeriget jo nærmest lukker ned. Det er min levevej. Det er vigtigt.

Men i stedet for at rose mig selv, for alle de mange arbejdstimer og gode resultater, som jeg har leveret, så har jeg pisket mig selv med alt det,  jeg IKKE har nået. Jeg burde ordne min have, der ligner et resultat efter stormen Bodil, i år 2013! Jeg burde rydde op i mit skab, der ligner en Røde Kors tøjcontainer. Jeg burde VIKELIG træne! Jeg vil så gerne se mit barnebarn, hver uge!

Hvorfor kan jeg ikke bare være tilfreds med alt det, jeg rent faktisk gør?

De fleste kvinder jeg kender, er ALT for hårde ved dem selv. Vi stiller ALT for høje krav til, hvad vi skal/kan nå. Vi vil det hele! Vi vil både have en karriere, have et pinlig rent og pænt hjem, komme med hjemmebag til forældremødet, være overskudsmødre, være lækre sexgudinder efter kl. 21, holde os sunde og veltrimmede, være nogens gode veninde?.jamen, det forstætter jo i det uendelige.

Tror vi selv, at vi har superkræfter?

Det er ligesom om, vi bare ikke vil indse, at døgnet kun har 24 timer. Vi render ofte rundt med dårlig samvittighed over et eller andet, som vi selv mener at vi BURDE have nået, i løbet af dagen.

Vi pisker os selv! Hele tiden! Det er ikke bare anstrengende. Det er jo total dumt. Tror I mænd gør det samme? Det tror jeg ikke?.

Hvis ikke jeg er opmærksom, kan jeg virkelig blive min egen værste fjende. Kender du det?

En gang i mellem laver jeg denne øvelse: Tegn en kasse for hver af de ting, som du gerne vil. En kasse for hver af de ting, som du pisker dig selv med i dit liv. Alle dine alt for høje krav til dig selv.

Sådan så mine kasser ud i denne uge:

IMG_7595Så kommer det svære! Streg mindst to kasser ud! To ting, som du bare må erkende, at du ikke magter lige nu. Er det svært? Jeg synes det er pisse svært, men her er de kasser, som jeg lige nu frigør mig selv fra.

IMG_7597I næste uge ser mine kasser anderledes ud. Der skal der skrues op for træning og sundhed igen og så må jeg finde en ny kasse, som jeg kan strege ud. Måske flere. Jeg KAN ikke nå alt det, som jeg gerne vil! Men jeg nægter at gå rundt med konstant skyldfølelse. Jeg sætter mig selv fri!

Øvelsen hjælper mig. Den kan laves en gang om ugen, en gang måneden, en gang hver halve år eller bare efter behov. Jeg laver øvelsen, når jeg bliver min egen værste fjende og begynder at piske mig selv med, hvad jeg BURDE have nået. I det hele taget skal man slette ordet ?burde? fra sit ordforråd. Det er et lorte-ord! Spørg i stedet dig selv: Gør jeg det eller gør jeg det ikke? Har jeg tid nu eller har jeg ikke tid nu? Væk med ?burde?. Det er en unødig pisk!

I dag vil jeg i stedet rose mig selv for ALT det, som jeg har nået de sidste par uger. Fejre mig selv med et glas vin efter arbejde. Klappe mig selv på skulderen og sige ?Godt gået, Lotte! Du er sgu sej!?

Jeg håber at du gør det samme.

Rigtig god weekend, venner!

Kærligst

Lotte

10 kommentarer

 • Jeg vil prøve dit system! Tak for inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte Reimar

   Håber at det virker for dig også! Kh Lotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Super smart system, det vil jeg tage til mig…efter ferien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det var da en virkelig god ide! Og kan allerede nu forudse problemet med at strege nogen af kasserne, er faldet i den fælde så mange. gange. Altså fælden med at tro jeg kan alt, og resultatet er nøjagtigt som du beskriver, selvbebrejdelsen. Vil prøve det med st tegne kasser, måske det virker for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte Reimar

   Øvelsen virker for mig. Håber også at du får glæde af den, Anja.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise-Lotte

  Tak ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg mangler stadig øvelse for at kunne sige det til mig selv, jeg har derimod rigtig nemt ved at sige det til dig og mene det , så jeg gentager dig: “Godt gået, Lotte! Du er sgu sej!” <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Going pink!