Fashion by the sea

Kæreste-tur til Italien

IMG_8499

Min mand og jeg er lige vendt hjem, efter en vidunderlig og romantisk tur til Italien.

Vi har faktisk aldrig dyrket det der med, at tage væk alene i vores ægteskab. Vi har altid helst rejst med vores unger.

Men da den ældste for længst har forladt reden og den yngste nu er 14 år, er tiden kommet til at genfinde parforholdets gnist og træde ind i livets anden ungdom ? sammen.

Jeg fandt et par billige billetter til Milano, så det blev udgangspunktet for vores tur. Vi ville gerne ud til kysten og opleve de små billedskønne byer med pastelfarvede huse, der ligger stejlt op ad klippeskråningerne.

Kyststrækningen hedder Ligurien (eller Liguria) og er en kystregion i det nordvestlige Italien.

Derfor lejede vi en bil og kørte mod Genova. Herfra fortsatte turen til den romantiske lille by Camogli, der ligger 30 km øst for Genova.

Camogli er en yndig og charmerende lille fiskerby med en lille overfyldt strand og masser af gode restauranter langs havnen.

Priserne i byen er meget rimelige, men det er ikke en by man skal tage til, hvis man gerne vil shoppe. Jeg synes faktisk at Camogli var den mest romantiske af de tre byer, vi boede i. Man skal være rigtig glad for trapper, for som ventet går alt opad fra vandet.

Men se lige hvor hyggeligt der er, at sidde og få en drink lige her!

Næste dag kørte vi til Cinque Terre, som er ca. 1,5 times kørsel længere ned af den Liguriske kyst. En helt uforglemmelig køretur i smukke grønne bjerge.

Cinque Terre er en naturpark, der strækker sig ca. 12 km langs kysten, hvor der ligger fem maleriske små landsbyer. Området er præget af stejle kyster, der mange steder stiger næsten lodret fra havet,. Man kan faktisk gå via en vandresti mellem de fem byer, med der er ingen vejforbindelse.

Vi valgte at overnatte i Vernazza, som mange steder er beskrevet, som den smukkeste af de fem byer. Man kan ikke køre til byen, så vi smed bilen et par kilometer væk og så var det ellers afsted på gåben i det stejle terræn, mod byen. Tak fordi jeg kun havde en kuffert OG en mand med! Fordelen er så at der ingen biltrafik er i byen og derfor har byen stadig stemning som et autentisk fiskerisamfund.

Det var svært at finde vores hotel i de mange små smalle gade, der alle sammen består af stejle trapper, men man er da også villig til at dø for vores værelsesudsigt over det azurblå Middelhav!

Cinque Terre skal opleves inden man forlader kloden! Men Vernazza skal måske kun opleves en gang. Det er en meget lille by og der er sindssyg mange turister! Har man ikke bestilt bord, får man simpelthen ikke plads på en af byens meget få restauranter. Heller ikke her, bliver man fristet til at shoppe igennem og priserne var klart højere end i Camogli.

Den sidste dag kørte vi tilbage op ad kysten til vores sidste stop, som var byen Santa Margherita Ligure. Santa Margherita Ligure er et større by med langt flere strande, flotte hoteller, flere butikker og den eneste af de tre byer vi besøgte, der ikke var så stejl. Vi brugte resten af dagen på en tur på stranden, da vi altså endelig fandt en Beach Club, hvor det ikke kostede en halv milliard for et par liggestole.

Det er en super smuk by med rigtig mange gode spisesteder og en super fin by, hvis man lige skal have lidt badeferie også.

Næste dag gik køreturen tilbage mod Milano og vores fly hjem.

Åh, det har været en dejlig kæreste-tur! Vi har oplevet og set SÅ meget på få dage. Vi har nydt hinanden, solen, den gode mad og ikke mindst vinen. Nu er både kærlighedsbeholderen og sol-beholderen fyldt op – for et stykke tid.

Min mand, som måske er bedre kendt under navnet ‘Alfahan’, ser I aldrig på billeder. Han ønsker ikke at være en del af mit meget udadvendte ‘Se mig, se mig’ liv. Men jeg har da fået lov at poste et billede af hans hånd! Ha ha ha

Alfahan og jeg helt enige om, at vi skal have langt flere kæreste-ture fremover. Så jeg er allerede begyndt at drømme om, hvor næste tur skal gå hen….

God weekend, venner!

Kærligst

Lotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fashion by the sea